Презентація «Мобілізяки»

http://jerait.com

В Івано-Франківську львівський журналіст та письменник Влад Якушев презентував свою книгу «Мобілізяка», а також поспілкувався  з читачами про важливість ветеранської літератури.

Влад розповів, що його війна розпочалася в 2015 році, коли його мобілізували до лав Збройних сил України. Був керівником пресслужби 14 Окремої механізованої бригади. На початку повномасштабного вторгнення повернувся на службу і став морпіхом.

Книга «Мобілізяка» вийшла за день до повномасштабного вторгнення. Презентувати її мали 4 березня, та тоді автор уже був на фронті.

У книзі Влад Якушев розповідає від першої особи про події російсько-української війни у 2015 – 2016 роках. Як доповнення до його історії є відео, зняті на передовій як самим автором, так й іншими журналістами. Знайти їх можна буде за QR-кодами.

Писати про війну Влад Якушев розпочав із обіцянки побратимам, бійцям, які обороняли Маріуполь і Мар’їнку в 2014 – 2016 рр. Казав, що мусить розповісти світові про їхній героїзм. У першій книжці Влада «Карателі» міститься понад 200 оповідань про його побратимів. 

На «Мобілізяці» тема російсько-української війни у творчості Влада не зупиниться. Автор планує написати ще одну книгу про війну: «Мусить бути книга, в якій я напишу: «Ми перемогли», – зауважує автор.

Після цього візьметься за дитячі книги, оскільки давно мріє писати казки.

Ірина Блаженко

http://jerait.com